Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2006 22:50 - Докога българинът ще яде като прасе.
Автор: dobromir Категория: Новини   
Прочетен: 2415 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 20.10.2006 15:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Некачествен хляб на висока цена.

 

Искам да ям скъп, но качествен хляб!

Наскоро четох информация във вестника как българските зърнопроизводители се притеснявали,  че тази година няма да могат да изнасят пшеница за ЕС, защото нивото на глутен в 80 процента от реколтата е ниско. Това означава, че то е нехранително. В същата информация заместник министърът на земеделието Светла Бъчварова казва, че качеството на реколта 2006 е "неудовлетворяващо технологичните изисквания за ефективна зърнопреработка и хлебопроизводство". Тоест не става за правене на хляб. Това обаче ни най – малко не бе посочено в полза на по –ниската цена.

Напротив,  с приближаващото влизане на България в ЕС

хлебопроизводителите заявиха, че заради лошото качество на пшеницата, ще трябва да влагат повече подобрители и така цената щяла да се покачи. Най-смерите прогнози са 1 кг хляб в следващите 7-8 месеца да достигне 1.20 лв.

Чудя се докога българинът ще яде като прасе от село некачествен хляб и то на висока цена. Ако 80 процента от пшеницата не става за пазара на ЕС, както твърди заместник министърът на земеделието Светла Бъчварова, това означава, че останалите 20 процента стават…

Може и да греша, но след първи януари 2007-ма и за България ще важат същитите критерии за качество.

Това означава, че доста скоро хлябът ни ще е „европейски” само по цена, а не по качество.




Гласувай:
0



1. анонимен - А кое е качествено
20.10.2006 00:08
и на нормална цена в тази държава?!

Поздрави
цитирай
2. isis - ---
20.10.2006 00:40
Извинявам се, но ти ял ли си хляб в друга държава? Този, който е наистина хубав, е много скъп! В България хлябът е вкусен, наистина вкусен, повярвай ми! Зад много изисквания на ЕС за качество на продукцията често се крият други неща, които нямат нищо общо с качеството на продукцията. Щом нещата ни толкова много не стават за ядене, защо всички западноевропейци, посетили България хвалят плодовете, зеленчуците и т.н.? Сигурно защото не са вкусни. А вкусът на храната има голяма връзка с качеството. Омръзнало ми е да ям подредени круши и домати като от каталог на списание, които стават само да се замерваш с тях.
цитирай
3. juana - съпричастна съм
20.10.2006 03:12
с мнението на isis!!! Наистина нито хляба ни,нито зеленчуците ни имат вкусовите качества на същите в която и да е държава от ЕС.
цитирай
4. анонимен - !!!
20.10.2006 08:42
Вчера вечерта моето Кате ми разказа следната история: неин приятел отказал хляба, защото преди известно време, хапвайки от същия този вкусен и "качествен" хляб, си раздрал бузата с някакъв пирон, който незнайно по какви причини и как е попаднал в тестото, открил и голяяяяяма буболечка... всичко това в рамките на няколко дни... !!!!!!!!!!!!!
Нещо да кажете?

Поздрави

пп: И не си мислете, че плодовете и зеленчуците, гледани в България не се торят и пръскат!!! Е, може би сте прави... от вариантите "вредно и вкусно" и "вредно без вкус" по-добър е първият! Че се тровим, ясно е... поне да е с кеф!!!
цитирай
5. semiramida - Кратко сравнение с Германия: ...
20.10.2006 11:24
Кратко сравнение с Германия:
Хлябът при нас се ядва. Поне белият. Техният не е по-добър. Пълнозърнестият е пълен боклук при нас! Там наистина виждаш зърната и започва да киселее, ако не го държиш в хладилник. Филийката не се разпада като при Бонуса.
Каймата и колбасите ни са ужасни. Другаде подобна гадост като нашата не съм виждала. Не знам до кога ще имат наглостта да ми продават соя, бобено башно и нишесте за месо.
По плодове и зеленчуци ги бием от всякъде. Може да не са наредени като за изложба нашите, но имат вкус.
Enjoy the EU!:)
цитирай
6. анонимен - добра новина
20.10.2006 15:19
много хубаво, че пшеницата е с по-малко глутен, защото точно той е причинител на депресиите и аутизма; някои пекарни го добавят, иначе хлябът става трошлив; а по света със спец екстрактои го извличат, за да бъде продукта безглутенов. Глутенът причинява много алергии и проблеми, но той пък дава и чувство за ситост. Ако не понасяте белтъка в повечето зърнени храни - минете само на ориз, царевица, грах, леща, елда и производните им - те не съдържат този така силен алерген. Само мога да се радвам, че тазгодишната реколта от пшеница е с ниско глутеново съдържание
цитирай
7. анонимен - За хляба, доматите и прочие
29.10.2006 12:11
Връщахме се от работа с приятелка - с нейната кола, и я примамих към нашия супер с думите: "Хем ще си купиш хляб - страхотен! Мирише на ХЛЯБ!" Естествено, хлябът, който продаваха там и вкус на истински хляб имаше! Та още го помни, а са минали близо три години, или нещо такова. Та ако хлябът не ухае на хляб и няма вкус на хляб, просто не ти трябва. Та не се знае какво ще се опитват да ни продават и да твърдят, че така било в ЕС! Колко от потребителите знаят действително как е там? И колцина от тях четат блоговете, форумите и влизат в Интернет?
А за зеленчуците ни, особено доматите! В Европа повечето наистина просто не стават за ядене, а такива като нашите ги гледат през крив макарон! Техните стават само за съхранение, на външен вид го докарват (ама то и с пластмаса става нали, ;) по-трайни са, но инак - безвкусна гума в устата! Отврат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobromir
Категория: Новини
Прочетен: 341410
Постинги: 130
Коментари: 180
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930