Прочетен: 2415 Коментари: 7 Гласове:
Последна промяна: 20.10.2006 15:23
Некачествен хляб на висока цена.
Искам да ям скъп, но качествен хляб!
Наскоро четох информация във вестника как българските зърнопроизводители се притеснявали, че тази година няма да могат да изнасят пшеница за ЕС, защото нивото на глутен в 80 процента от реколтата е ниско. Това означава, че то е нехранително. В същата информация заместник министърът на земеделието Светла Бъчварова казва, че качеството на реколта 2006 е "неудовлетворяващо технологичните изисквания за ефективна зърнопреработка и хлебопроизводство". Тоест не става за правене на хляб. Това обаче ни най – малко не бе посочено в полза на по –ниската цена.
Напротив, с приближаващото влизане на България в ЕС
хлебопроизводителите заявиха, че заради лошото качество на пшеницата, ще трябва да влагат повече подобрители и така цената щяла да се покачи. Най-смерите прогнози са 1 кг хляб в следващите 7-8 месеца да достигне 1.20 лв.
Чудя се докога българинът ще яде като прасе от село некачествен хляб и то на висока цена. Ако 80 процента от пшеницата не става за пазара на ЕС, както твърди заместник министърът на земеделието Светла Бъчварова, това означава, че останалите 20 процента стават…
Може и да греша, но след първи януари 2007-ма и за България ще важат същитите критерии за качество.
Това означава, че доста скоро хлябът ни ще е „европейски” само по цена, а не по качество.
20.10.2006 00:08
Поздрави
20.10.2006 08:42
Нещо да кажете?
Поздрави
пп: И не си мислете, че плодовете и зеленчуците, гледани в България не се торят и пръскат!!! Е, може би сте прави... от вариантите "вредно и вкусно" и "вредно без вкус" по-добър е първият! Че се тровим, ясно е... поне да е с кеф!!!
Хлябът при нас се ядва. Поне белият. Техният не е по-добър. Пълнозърнестият е пълен боклук при нас! Там наистина виждаш зърната и започва да киселее, ако не го държиш в хладилник. Филийката не се разпада като при Бонуса.
Каймата и колбасите ни са ужасни. Другаде подобна гадост като нашата не съм виждала. Не знам до кога ще имат наглостта да ми продават соя, бобено башно и нишесте за месо.
По плодове и зеленчуци ги бием от всякъде. Може да не са наредени като за изложба нашите, но имат вкус.
Enjoy the EU!:)
20.10.2006 15:19
29.10.2006 12:11
А за зеленчуците ни, особено доматите! В Европа повечето наистина просто не стават за ядене, а такива като нашите ги гледат през крив макарон! Техните стават само за съхранение, на външен вид го докарват (ама то и с пластмаса става нали, ;) по-трайни са, но инак - безвкусна гума в устата! Отврат!