Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2007 14:50 - ЕВРОПЕЙСКИ ДНЕВНИК: За учителските синдикати и хората...
Автор: dobromir Категория: Новини   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
0



Твърденията, ча министрите Орешарски и Вълчев се опитват да претупат преговорите съвсем не е коректно. Излъченият по БТВ запис е чиста манипулация, която не помага, а ще попречи на преговорите. Аргументите - протакането е от страна на учителските синдикати, които повече от седмица слез 15 септември не пожелаха да седнат на масата за преговори. А когато го сториха - и при президента, и в неделя- те не обявиха варинати около позицията за увеличението на заплатите. Затова в записа на БТВ се говори, че трябва да се направят (Вълчев) експертни разговори. Доста полезен е и ходът му, защото в трите дни, в които Орешарски няма да го има (Той все пак е финансов,  а не образователен министър за Бога!) експертните разговори ще запълнят времето и то ще бъде употребено полезно "Горе-долу по една, две сметки да направим, за да приказваме". Отговорно е и отношението на министър Орешарски,който въпреки че не му е работа да се занимава с учителите казва ясн "Не, не трябва да се прекъсва".
В самия репортаж прави впечатление грубата манипулация на една иначе отговорна национална телевизия. Добре е и учителите да знаят, че БТВ, като подписала от етичния кодекс на медиите нарушава някои положения:

1.1.1. Ще предоставяме на обществото точна и проверена информация и няма преднамерено да скриваме или изопачаваме факти.

2.3.2. Ще избягваме публикуването на снимки и записи, направени извън обществените места, ако засегнатите лица не са съгласни.

Много важно е да се спомене и това, че още след срещата на синдикатите с президента и Първанов отбеляза, че те действат по - скоро емоционално. Още се питам дали лошия мениджмънт на Министерството на образованието или учителската стачка държи извън училише хиляди деца. Добре ли е това родителите да си плащат данъците, а държавата по никакъв начин не осигурява записаното в конституцията право на безплатно образование. Похвална е идеята деца да съдят учителите, затова, че заради доучването на материала, те ще изпуснат сроковете за записване в чужди университети. Добре ще е и родителите да се замислят какво е качеството ва образованието, преди да решат да свършат работата на учителите, како занимават децата в клас.


Тагове:   дневник,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobromir
Категория: Новини
Прочетен: 340239
Постинги: 130
Коментари: 180
Гласове: 479
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031