Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2008 22:55 - Социалната политика на БДЖ
Автор: dobromir Категория: Новини   
Прочетен: 1118 Коментари: 0 Гласове:
0



Изключително интересно е каква социална политика имат БДЖ. Ето извадка от сайта, на който попаднах. Почерненото е моят коментар и синтез на написаното иначе в официалния сайт на БДЖ. Него съм го дал в кавички отдолу

imageimageНародните представители  - без пари навсякъде  
”Право на неограничен брой пътувания във всички категории влакове Условия за пътуване - срещу представяне на лична карта, издадена от Народното събрание.”

Инвалиди с 71% или над 71% трайно намалена работоспособност – само два пъти годишно и само във втора класа- на тях комфорт не е нужен.
Право на 2 безплатни пътувания годишно за отиване и връщане във II клас на бързите и пътнически влакове”. Условия за пътуване – данни до девето коляно.

Многодетните майки – ако не устискат, веднъж без пари, ама само във втора класа
„Право на един път годишно безплатно на отиване и връщане във II клас на бързите и пътнически влакове. Условия за пътуване - срещу представяне на удостоверение, издадено от общинския център за социални грижи, и лична карта.”

Носителите на ордена “За храброст” – да си носят ордените само три пъти в годината но само във втора класа
Право на три безплатни пътувания годишно на отиване и връщане във II клас на бързите и пътнически влакове.  Условия за пътуване - срещу представяне на Удостоверение, издадено от Министерство на отбраната, и лична карта /паспорт/.”

Ветераните от войните – само под строй веднъж годишно в страната
”Право на неограничен брой пътувания в границите на областта, в която живеят и един път годишно на отиване и връщане в страната във II клас на бързите и пътнически влакове. „
----------------------------
Като турим чертата, ми става ясно защо депутатите пътуват само с БДЖ – да пестят пари. Язък, че чистак новите мерцедеси ръждясват в гаража. А може и да са харизани на инвалидите и многодетните майки, че я виж колко са им орязани правата.
Сега, ясно ми е, че БДЖ-то има най – малко вина за това, че някои си гласуват безсмислени привилегии, ама така и така са в криза, защо не вдигнат глас, че май данъкоплатците, дето изнемогват са най – честите потребители на услугата. Пък и повечето от тях не могат да карат коли. А, какво ще кажете?



Тагове:   политика,   социалната,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobromir
Категория: Новини
Прочетен: 341509
Постинги: 130
Коментари: 180
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930